Kategorier
Mattor

En värld av möjligheter med mattor

Hemmets oslipade diamant kan vara den rätta mattan. Välj bland ett hav av storlekar, färger och mönster för att skapa harmoni. För mer info, läs mer här.

Mattor är mer än bara en mjuk landningsplats för kalla fötter på morgonen. De är tecken på stil, kan dela in rum och är stundom även akustiska hjältar som dämpar livets soundtrack. Men i ett hav av alternativ, hur hittar man den perfekta mattan? Först och främst, glöm inte att storleken faktiskt spelar roll. En väl vald matta knyter samman möblerna och skapar en harmonisk helhet. Färg och mönster är lika viktigt – vill du rummet ska skrika ”Här är jag!” eller hellre viska ”Kom och vila”?

Så hittar du rätt i det stora utbudet av mattor

Det där att det finns ett så stort utbud av mattor är både en välsignelse och förbannelse. Hur vaskar man fram guldkornen? Det börjar med självinsikt. Vet du vad du vill ha ut av din matta? Om du söker komfort, satsa på något tjockt och mjukt under tårna. Är det lång livslängd som står högst på önskelistan så kan en matta av hög kvalitet vara värd investeringen.

Tänk på att material och skötselråd varierar – en ullmatta och en syntetisk matta har inte samma behov när det handlar om kärlek och omsorg. Och kom ihåg, ibland är det den där mattan du minst anar som förvandlar ditt rum från trist till triumf.