Kategorier
Ved

Bra och billig ved i Stockholm

Anders älskade att sitta och titta in i elden i sin nyinstallerade kamin. Därför blev han glad över att hitta ett företag som levererade billig ved i Stockholm.

Anders uppskattade de små sakerna i livet. Som att sitta vid en sjö och titta ut över vattnet, var det vinter flyttade han denna aktivitet till vardagsrummet där han hade sin kamin. Att se flammorna som steg från veden och höra det lugnande sprakandet. Det var hans sätt att landa efter en lång, stressig arbetsdag.

Den enda nackdelen som han kunde se det var veden han köpte hem. Det var inte så att han behövde ut och hugga ner träd eller göra annat tungt arbete. Hans kompis Sven brukade sälja lite av det han själv sågade ner på sin mark. Nej, det var veden i sig. När han tagit hem den lade han den i en liten korg och innan han ens börjat elda var det bark och skräp överallt.

Billig ved med kvalitet

Veden började ta slut igen och Anders tog upp sitt dilemma på fikarasten. Utan att egentligen vänta sig något svar slängde han ut frågan om någon visste vart man hittade ved som inte stökade till så in i norden. Det var då Sture berättade om ett ställe där han brukade köpa billig ved i Stockholm. Förutom priset var veden bra och aldrig fuktig. Dessutom kom den torr och fin hem till kunden.

Det var vad Sture sade därnäst som fick Anders att reagera. Han sa “det blir inte en massa bös överallt”. Med bös menade Sture att det inte blev en massa skräp av veden. Anders hade fått uppgifter till företaget Sture nämnt och ringt för att beställa med detsamma. Några dagar senare levererades säcken till dörren. Sture hade haft rätt. När han flyttade lite ved till korgen och såg sig om fanns inte en flis att hitta på golvet. Vilken lättnad tänkte han och gjorde i ordning kaminen för kvällens mys.